POSTUROLOGI

Mere elegant smertebehandling findes ikke (kilde dr. med. Michel Marigan). Denne form for behandling beskæftiger sig med smerter og forstyrrelser i bevægeapparatet.

Vore bevægelser er beviste, men vor stilling er ubevidst. Derfor hjælper det ikke længe ad gangen at sige: “Ret dig op, eller få skuldrene ned på plads og slap af”!  Ingen har fokus på toniske muskler, der hverken kan masseres eller manipuleres med varig effekt, da de er centralt regulerede. Trods en kompleks neurologisk styring, der hviler på en eneste strategi, nemlig at holde reaktionen af vores tyngdepunkt midt på et bestemt areal på gulvet, findes forstyrrelser hos de fleste patienter. Symptomerne udgør smerter i bevægeapparatet, instabilitet, indlæringsproblemer og kognitive forstyrrelser.

en multiplekse aktivitet i nerve-systemet, hvis resultat er kropsstillingen, er en af de sidst erhvervede funktioner, som er meget mindre moden end andre fysiologiske funktioner. Derfor er evnen til at stå oprejst meget sårbar, hvilket forklarer en høj frekvens af dysfunktioner.

Der tages udgangspunkt i klientens stående stilling, som er afhængig af de informationer hjernen får fra henholdsvis øjets stilling i øjenhulen, bidfunktionerne og fodstilling. Hvis der er forstyrrelser her, så vil symptomerne være smerter i bevægeapparatet.

Patienten undersøges i stående stilling, og man vil med et kort posturologisk blik kunne konstatere, at patienten kun kan stå oprejst afslappet ved at være skæv. Det er ikke så vigtigt at f.eks. C7 og L3 er forskudt, men det er vigtigt at vide hvorfor. Det forklarer posturologien.
Hermed ved man også, om behandlingen skal være af øjne, bidfunktion eller fodstilling.

Funktionelle bid-forstyrrelser kan også behandles med øreakupunktur eller lokalt, mens mekaniske forstyrrelser henvises til tandlæge.

Behandlingen af øjnspændninger kan være øreakupunktur ad modum dr. M. Marignan,

Bor du i Midtjylland, Viborg, Stoholm, Skive, Silkeborg eller et andet sted i Danmark, er det let at komme til Actera Klinik Viborg for Posturologi. Velkommen!

ACTERA Klinik Viborg

v/Sygeplejerske og Akupunktør

Sinna Maagaard
Østergade 5B
7850 Stoholm Jyll

Tlf: 2928 5852

Mail: post@actera-viborg.dk

NB: Parkering & Indgang fra Banelunden