AKUPUNKTUR

Akupunktur er behandling med tynde nåle, som stikkes ind i huden på særlige punkter på kroppen. Disse punkter kaldes akupunkturpunkter.

Akupunktur udspringer af traditionel kinesisk medicin, hvor teorier om sundhed og sygdom er meget anderledes end i den vestlige verden.

Tankegangen bag akupunktur er, at der i kroppen strømmer en energi, som kaldes “qi” foregår i en række baner, som kaldes meridianer. Sygdom kan opstå, hvis energistrømmen blokeres og energien ikke kan flyde frit. Eks. Hvis en muskel eller sene bliver øm og hård. Meridianerne når ud til huden ved en række punkter på kroppen. Disse punkter er akupunkturpunkterne. Ved at stikke nåle i punkterne kan energien i kroppen påvirkes og løsnes og fjerne blokeringer i energistrømmen. Det kan ske ved hjælp af nåle, som akupunktøren sætter i udvalgte akupunkturpunkter. Forudsætningen for et godt helbred er, at energien frit kan cirkulere i kroppen. Sygdom kan opstå, hvis cirkulationen bliver forstyrret, og energistrømmen kommer ud af balance.

Akupunktur anvendes til behandling af både akutte og kroniske sygdomstilstande samt til smertelindring(Herunder knæsmerter, rygsmerter, skuldersmerter og hovedpine) og forebyggende behandling. I de senere år har brugen af akupunktur desuden vundet indpas i dele af det etablerede sundhedssystem, bl.a. på fødeafdelinger og i det hele taget i forbindelse med graviditet.

Akupunktur er især velegnet til behandling af knæsmerter, rygsmerter, skuldersmerter og hovedpine. Så har du ondt i maven eller ondt i ryggen så kan akupunktur være løsningen for dig.
Når der behandles med forskellig akupunktur former, handler det om, at man hjælper kroppen med at behandle ubalancer. Når musklerne trækker sig samme, bliver de stive og ømme og der opstår det, der kaldes en stagnation.
Til tider kan kroppen ikke selv reparere og har derfor brug for hjælp. Der kan være mange årsager til at muskler og energier stagnere i kroppen. Det kan være ulykker, chok af forskellige arter eller forkert kost og levevis.

Akupunktur - Akupunkturnål i maven på klient - Akupunktør Sinna Maagaard, Silkeborg, Stoholm, Midtjylland, Skive, behandling af smerter i knæ, smerter i skulder, knæsmerter, rygsmerter

Akupunktur kan også ofte hjælpe på diarre og give en positiv ændring i afføringens konsistens ved behandlingens afslutning.WHO
(Verdenssundhedsorganisationen under FN) har i 1979 udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunktur er velegnet. Her nævnes bl.a. smerte, gigtsygdomme i led og muskler, rygsmerter, frossen skulder, tennisalbue, menstruationssmerter, mavesår, diarré, forstoppelse hudlidelser, kredsløbsproblemer, skuldersmerter, hovedpine, knæsmerter og lidelser i sanseorganerne (R. H. Bannermann: “Akupunkture – the WHO view”). Listen er udarbejdet på baggrund af erfaringsbaseret viden.

Bor du i Midtjylland, Viborg, Stoholm, Skive, Silkeborg eller et andet sted i Danmark, er det let at komme til Akupunktøren  for akupunktur-behandling af ondt i maven, ondt i ryggen, smerter i knæ (knæsmerter), smerter i skulder (skuldersmerter), smerter i ryg (rygsmerter), smerter i nakke (nakkesmerter) og hovedpine. Velkommen!

ACTERA Klinik Viborg

v/Sygeplejerske og Akupunktør

Sinna Maagaard
Østergade 5B
7850 Stoholm Jyll

Tlf: 2928 5852

Mail: post@actera-viborg.dk

NB: Parkering & Indgang fra Banelunden