ACTERA

Hører du til blandt de rigtig mange, der har smerter, kramper eller andre lidelser i benene kan det skyldes, at du har dårligt kredsløb.Blodet skal sørge for transporten af ilt og næringsstoffer til cellerne i hele kroppen samt at transportere affaldsstoffer væk. Er denne funktion nedsat, får cellerne ikke nok næring og affaldsstofferne hober sig op i muskler og bindevæv – derved kan andre sygdomme opstå forskellige steder i kroppen.Ved dit første besøg får du en kredsløbsmåling og en grundig samtale om dine symptomer. Kredsløbsmålingen indebærer måling af blodtryk i armen og benet. Målingen og samtalen danner grundlag for, om ACTERA kan afhjælpe dine symptomer.

ACTERA blodtryksmåling i armen - kredsløbsbehandling i ACTERA klinik Viborg

Vindueskiggersyndrom

Åreforsnævring i benene er forsnævring af de pulsårer, der forsyner benene med blod ( aterier). Benene får deres blodforsyning fra hovedpulsåren (Aorta), der deler sig til to store bækkenkar, som går ned i hvert sit ben. Ved åreforsnævring i pulsårerne på vej ned i benene eller i benene, kan der komme symptomer i form af smerter i benene ved gang.

Åreforsnævring i benene optræder meget ofte samtidig med åreforsnævring andre steder i kroppen. Det kan være forsnævringer i hjertets pulsårer eller i lidt færre tilfælde forsnævringer i hjernens pulsårer.

På fagsprog hedder åreforsnævring i benet claudicatio intermittens. Sygdommen kaldes populært vindueskiggersyge, fordi personer med åreforsnævring i benet ofte må stoppe op på grund af smerter i benene, som så forsvinder igen ved en pause.
I nogen tilfælde kan man få en blodprop i benet, hvor pulsåren lukker helt. Det sker ofte i pulsårer der i forvejen er forsnævrede.

Symptomer

Det almindeligste symptom på åreforsnævring i benene er smerter, når du bruger dine muskler i benene f.eks. ved gang. Når du går, så har musklerne brug for mere ilt, og hvis de ikke får ilt pga. åreforsnævring begynder det at gøre ondt.

Smerterne vil ofte blive værre, hvis du går langt eller i hurtigt tempo, og mønstret for, hvornår smerterne opstår, er ofte det samme hver gang. Smerterne i benene forsvinder igen, hvis man står stille i nogle få minutter.

Senere kan du også begynde at få smerter i hvile, eller du kan få sår på underben eller fødder.

Hvis du får akutte smerter i benet, kan det skyldes en blodprop i benet. Så vil benet blive helt blegt og musklerne kan blive lammede. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt at komme akut på sygehuset, da benet skal opereres akut.

At leve med åreforsnævring i benet

Du kan gøre meget selv og du kan øge din livskvalitet væsentlig.
Kostomlægning til en sundere og mere basisk kostindtag. Ændring af spisevaner til en sundere livsstil og finde ressourcer til at finde glæden ved at tilberede maden.

Den rigtige vitamin og mineralsammensætning kan også have stor indflydelse på din tilstand.

Motion er meget vigtigt. Gå i det højeste tempo, du kan klare, i 30 minutter daglig eller en time hver anden dag. Det er vigtigt at gå, indtil det begynder at gøre ondt, og så holde ud lidt endnu. Smerterne er ikke farlige, selv om de er meget genererende.

ACTERA Klinik Viborg

v/Sygeplejerske og Akupunktør

Sinna Maagaard
Østergade 5B
7850 Stoholm Jyll

Tlf: 2928 5852

Mail: post@actera-viborg.dk

NB: Parkering & Indgang fra Banelunden